Тишла един път една невеста на пазара да си купува разни потреби за неги си. Гледа, стои некъф маторец, а до него на едно тенеке написано “Заместител на мъже”. Тенекето турнато на една масичка, а на масичката - неколко юзчета с по един комар унътре и затиснати със затискольчета да не бегат кОмарете. Нашта щела да получи юбопитен шок. Обикаляла, обикаляла, па накраа се пресрамила и рекла:
- Абе, нашио, къф а па тоа заместител на мЪже, тава не ли са кОмаре най-обикновени?
- А, не, госпожа! Рекъл маторецо - тава са спецялни кОмаре и язе съм патентовал уфчера изобретението - най-ново средство за задоволяване на жени.
- Бега бе па тизе? И къ работи тава чудо?
- Е па те така – отвааш си дом, разтураш се по без нищо и пущаш кОмаро из шишенцето, он сичко останало си праи сами си. Ако слочайно нещо не става като ората, те ти мойо талифон, веднъга ми се обаждаш, че таа гад понекоги запецва и не знаа да запре.
Зимала невестата значи патентованото средство, платили и право дом, да проба новата придобивка. Напраила сичко спорет инструкциите за експлоатация. Обаче тоа пустиняк кОмар да фане да излети от юзчето, поврънкял извесно веме из собата и се укикерил на тавано, кацнал тама и не мръда. Жената почекала, почекала да се съпикяса да почне да си връши работата, па като видела, че тава ал-абер си нема да почва, се едосала и грабнала талифоньо:
- Абе, ей, изедник! Да са довлачаш дом да опраиш тава средство, че никва работа не връши! - раззеяла се она.
- Чекай, ма госпожа! Не викай така, идем веднъга да отстраним проблемо!
След неколко минути тръговецо пристига, поглежда кОмаро, къцнала на тАваня, свая си гащите и му вика7
- Начи за последен път ти показвам къ става и повече да не си ме изложил негде, гАдино мръсна...